Покроковий рецепт приготування двох смачних десертів можна знайти саме тут)))
Млинці “КРЕП СЮЗЕТ”
Для тіста: 380 г молока, 160 г борошна, 3 яйця, 50 г вершкового масла, 2 г солі, 25 г цукру.
Збиваємо жовтки з цукром та сіллю, продовжуючи збивати, вливаємо молоко та розтоплене масло. Додаємо попередньо просіяне борошно, знову збиваємо. Окремо збиваємо білки та додаємо до тіста, вимішуємо до однорідної маси. Випікаємо млинці.
Для апельсинового соусу: 3 апельсини, 100 г цукру, 50 г вершкового масла.
Карамелізуємо цукор на сухій сковорідці до золотистого кольору. Додаємо масло, сік двох апельсинів та цедру і шматочки третього апельсина. Кип’ятимо 1-2 хв. Викладаємо млинці у сковорідку та прогріваємо з обох сторін. Презентуємо страву.
Десерт “Milk waffles”
Для тіста: 240 г цукру, 1 г солі, 5 яєць, 160 г розтопленого масла, 100 г молока, 300 г борошна.
Яйця збиваємо з цукром та сіллю, додаємо молоко та розтоплене масло, додаємо заздалегідь просіяне борошно та збиваємо до однорідно маси. Випікаємо вафельні напівфабрикати.
Для білкового крему: 200 г цукру, 50 г води, 100 г охолоджених білків.
Варимо сироп із цукру та води до загустіння та утворення “тонкої нитки”. Збиваємо білки до пишних піків та тонкою цівкою, безперервно збиваючи, вливаємо сироп. Вафлі наповнюємо білковим кремом. Презентуємо страву.
Смачного!