КУХАР. КОНДИТЕР
Набір на спеціальність «Кухар. Кондитер» проводиться на основі 9 класів (на базі БЗСО) – термін навчання 3 роки, 5 місяців.
ВИ – ТВОРЧА ОСОБИСТІСТЬ, ЛЮБИТЕ ГОТУВАТИ!
ТОДІ ВАМ ДО НАС!
Професія кухаря i кондитера необхідна в будь-якій галузі. Хороший фахівець з приготування їжі та кондитерських виробів потрібний скрізь: у пологовому будинку, дитячому садку, на заводі, в сучасному офісі і шикарному ресторані. Що треба для того, щоб стати хорошим кухарем? Передусім – талант і бажання!
Чому обирають професію КУХАР. КОНДИТЕР:
- стабільний прибуток з можливістю використовувати творчі здібності;
- розбудова власної справи, свого малого бізнесу;
- можливість працювати за двома професіями.
Особисті якості
Робота кондитера схожа з працею кухаря, але більш творча. Без витонченого смаку, почуття стилю, навичок художника і творця тут не обійтися. Щоб стати затребуваним кондитером, потрібно:
- мати справжню пристрасть до приготування, захоплюватися кулінарією;
- хороша пам’ять — адже часто рецепти народжуються в пориві натхнення, і потім можуть виникнути складнощі з їх повторенням;
- аналітичні здібності: хороший кондитер — хороший аналітик, створюючи нові десерти, він повинен розуміти й те, наскільки успішними вони виявляться серед споживачів, і те, наскільки великою або низькою буде їхня собівартість або вигода від продажу, і те, які поєднання інгредієнтів будуть виграшними, а які — ні;
- гарна фізична форма і витривалість — адже робота кондитера передбачає тривалі зміни, які фахівець проводить в основному стоячи і далеко не завжди в зручному положенні.
Матеріально-технічна база з професії кухарів, наявність висококваліфікованих спеціалістів, викладачів, майстрів виробничого навчання у нашому закладі створюють умови, які забезпечують засвоєння глибоких знань, надбання професійних навичок необхідних майбутнім фахівцям.
Під час навчання учні мають змогу взяти участь у конкурсах: «Кращий за фахом», «Містер і міс кухар» та інші. Проведення конкурсів стало доброю традицією, де учні демонструють свої знання, вміння, навички, проявляючи ініціативу, творчість, дивуючи глядачів, товаришів, а іноді й викладачів. Для більш глибокого засвоєння теоретичних і практичних знань, виховання любові, шани до своєї рідної землі, патріотизму, серед вихованців поводяться тематичні заняття, де відтворюються народні звичаї, традиції, культура, історія.
Закріпити і поглибити свої знання, навички, перевірити правильність вибору професії, учні мають можливість під час проходження літньої виробничої практики. Практика організовується на базах ресторанів, кафе, закладів громадського харчування. Для того, щоб стати справжнім майстром своєї справи, потрібно відноситись до своїх професійних обов’язків з любов’ю.
Навчання кухарів, кондитерів проводиться в сучасних спецкабінетах та нових модернізованих лабораторіях. Навчання проводять викладачі та майстрі виробничого навчання першої та вищої категорій.
Зарплата і перспективи
Після закінчення нашого закладу професійної освіти вам присвоюється кваліфікація кухаря четвертого розряду; кондитера третього розряду. За цими кваліфікаційними рівнями можна працювати кухарем, стати шеф-кухарем. Кондитерське виробництво – кафе, бістро, кав’ярні цінують наших випускників за професійність і творчість. Кондитери дійсно мають високий попит. По-перше, з недавнього часу увійшли в моду всілякі кав’ярні та кондитерські, по-друге, зростає і масове виробництво солодощів. А ще Ви завжди можете успішно займатися виробництвом власної випічки та десертів на фрілансі.
Здобувати професію у нас цікаво і змістовно, з застосуванням інноваційних методів та новітніх технологій. Кухарі та кондитери креативно проводять своє дозвілля: вечорниці, КВК, конкурси професійної майстерності, тож запрошуємо і вас в наше веселе життя!
Якщо обрали цю цікаву та смачну професію, то якісні теоретичні знання та вагому практичну підготовку можете отримати саме у нашому закладі професійної освіти!